Arkiverade nyheter

Söndagslunch med föreläsning om Rojava och jazz

09 februari 2020 kl 14:00

Äntligen drar vi igång vår fantastiska söndagslunch igen. Detta kommer att ske med jämna mellanrum under våren. Den 9 februari kombinerar vi lunchen med en föreläsning om situationen i Rojava mellan kl 15:00 och 16:00. Eftermiddagen avslutas med modern jazz av bandet Laputa från Karlstad. De går på scen kl 16:30

Magasinet serverar mat på Ångaloppet

1 augusti 2019

Medlemmar från magasinet ska servera mat till deltagarna i Ångaloppet  som genomförs mellan 9 och 10 augusti i Ånga . Vi kommer att servera ca 1400 portioner under fredagen och lördagen. Det kommer hackas 100 kilo morot, 400 lökar, 125 vitlökar med mera samt en hel del fixande och donande. Hör av dig om du vill hjälpa till. 

Untitled.jpg

Välkommen in till vår freeshop

23 maj 2019

Vår freeshop har fått ett rejält lyft detta år. Som en reaktion emot dagens konsumtionssamhälle har Magasinet skapat en gratisbutik med kläder, möbler, böcker och annat smått och gott. Tveka inte att kontakta oss om ni har något att skänka till vår freeshop.
Välkommen in och fynda gratis på våning två.

Untitled.jpg

9 Juli 2019

I regi av Bergatrollen bedrivs nu studiecirkeln Snus bus och rus. Målet är att från frö till snus/cigaretter/cigarrer få fram en sagolik skapelse. I höst kommer ett evenemang genomföras på magasinet där det kommer att finnas många olika smakprover.

Untitled.jpg

Skaparfestivalen 2019 avklarad

22 juli 2019

Skaparfestivalen är nu avklarad även för detta år. Under en vecka genomfördes festivalen som innehöll spelningar, teater, dans och olika workshops. Tack till alla som gjorde detta till en fantastisk tillställning.

10 augusti 2019

Konsert på magasinet - Trio Mirsidrü möter Kurt Weill. Arrangerat av fåfängan. Mer information hittar du här 

Onsdagshäng på Magasinet fr kl 18:00

05 september 2019

Ta med dina kompisar och upplev trevlig gemenskap över en kaffe, titta in i vår freeshop eller spela ett av våra många brädspel, låt kreativiteten flöda i vår ateljé eller ta en pingismatch. Magasinet håller öppet varje onsdag från klockan 18

Redaktionen på Magasinet

31 januari 2020

Medlemmarna i jubileumsboks-redaktionen har nu samlats likt riddarna kring det runda bordet. Klara för att möta kampen med intervjuarbete och annat som hör till deras kall. Resultatet ska bli en bok som sammanfattar det mesta kring Magasinet både nutid, dåtid och framtid.

Musikvideo: Indigo Warriors - Gudinna

4-5 jan 2020

Indigo Warriors spelar in en musikvideo på magasinet med låten Gudinna.

Vegetariskt julbord 2019

7 december 2019

Revbenspjäll, skinka, sylta, jansson, sill, lax och risalamalta mm samt en massa mys och pys. Allt vegetriskt såklart!